Hvem kan deltage?

Målgruppen er 15 år og opefter, og kørestolsbasket kan spilles af alle med fysisk handicap, så længe begge arme er funktionsdygtige. Vi har eksempelvis spillere med en rygmarvsskade, sclerose, cerebral parese, polio m.m. Du er dog også meget velkommen til at spille med, hvis du ikke har et handicap – i sportskørestolen har vi alle nemlig lige vilkår. Så tag gerne din ven, søster, kæreste, bror og lignende med til træning og del en god oplevelse.
Det er en sport i højt tempo, men samtidig kræver det også taktik – for selv om man er hurtig i stolen, er det også nemt at blive blokkeret af modstanderen. Holdspil og kommunikation er meget vigtigt.

Tøj/omklædning/bad

Kom i idrætstøj eller alternativt i tøj, du nemt kan bevæge dig i. Foreningen har nogle sportskørestole, som man kan låne – så kom bare og prøv!

Træning/turnering

Vi træner 1 gang om ugen i Nordkraft med først opvarmning og forskellige øvelser og til sidst kamp. Vi spiller efter stort set de samme regler og forhold som i gående basketball, hvilket eksempelvis betyder, at kurvene hænger i samme højde, og at man skal aflevere eller drible for hver to tag i hjulene. I kørestolsbasket klassificeres hver enkelt spiller ud fra et pointsystem i forhold til graden af sit handicap for at sikre, at flest muligt kan deltage. Skalaen går fra 1 til 4½, hvor 4½ er fuldt funktionsdygtig, og hvert hold må maksimalt have 14½ point på banen ad gangen. Hvis lysten er der, er der mulighed for at deltage i Forbundsmesterskabet, pokalturneringen samt forskellige mindre cups, som bliver afholdt af de enkelte klubber. Du er meget velkommen til helt gratis at komme til træningen 2-3 gange og se, om det er noget for dig – vi hjælper dig gerne i gang ?

Hvorfor vælge Kørestolsbasket?

Kørestolsbasket er et holdspil, hvor vi har det sjovt med hinanden, samtidig med, at vi er seriøse omkring træningen. Herunder kan du læse nogle gode grunde til, hvorfor 3 af spillerne mener, at du skal vælge kørestolsbasket, og hvad det har betydet for dem selv.


Tina, sclerose, har spillet i 7 år:
  • Jeg har spillet fodbold i mange år, men måtte desværre stoppe, da jeg ikke længere kunne gå så godt. Men jeg har altid elsket at være aktiv og at have et fællesskab på og udenfor banen, så derfor begyndte jeg til kørestolsbasket.
  • Det sociale omkring holdet fungerer rigtigt godt. Vi er meget forskellige og har hvert vores handicap og historie, men der er humor og plads til alle. Vi sveder sammen, og det giver et godt fællesskab.
  • Jeg kunne godt tænke mig at få flere piger med på holdet og i idrætten generelt. Vi er vel en 4-5 stykker i alt i ligaen. Men jeg kan virkelig anbefale at komme og prøve en træning med os.

Morten, rygmarvsskadet, har spillet i 1,5 år:
  • Før jeg kørte galt, spillede jeg masser af fodbold, så det var vigtigt for mig at komme i gang igen med noget, hvor jeg kunne give den gas og få mig rørt. Jeg fik anbefalet kørestolsbasket, og jeg er blevet superglad for idrætten. Den holder mig i form og har givet mig nogle venner i samme situation som mig selv.
  • Man er fri for ”handicappede” situationer, da idrætten er en pause fra hverdagen, og alle er ligestillet i en sportskørestol. Man kan snakke om alle de her små ting fra hverdagen, såsom valg af ny fysioterapeut, med nogle som er i samme situation og forstår betydningen af det rigtige valg.

Henrik, cerebral parese og gangbesværet, har spillet i +10 år:
  • Jeg har altid været aktiv inden for FDF, fodbold og badminton. Det måtte jeg jo så opgive på et tidspunkt, blandt andet på grund af manglende balance, og begyndte derfor at spille bordtennis i Parasport Aalborg. Jeg savnede dog holdsporten, hvor der er flere, som tager ansvar. Så da klubben oprettede et baskethold, var jeg en af de første der meldte mig.
  • Jeg vil sige, at man skal spille basket, fordi det er sjovt, vi har et supergodt fællesskab, og fordi man får en god teknik og lærer at håndtere en kørestol. Selv har jeg fået en bedre balance og god fysik i overkroppen af at spille kørestolsbasket, og det hjælper mig meget, da jeg går med krykker i hverdagen.

 
Vi forventer også noget af dig:

  • Du er klar på at få sved på panden og være del af et hold
  • Du er klar i din kommunikation, da vi i høj grad er afhængige af hinanden i forhold til spillet
  • Du møder omklædt, når træningen begynder

________________________________________________________________________________________________

Mere om kørestolsbasket
Vil du gerne vide mere om kørestolsbasket generelt og få et overblik over landets øvrige klubber, så læs mere på Parasport Danmarks hjemmeside.

Læs mere om kørestolsbasket på: www.koerestolsbasket.dk

 

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK